Werk je ook mee aan de eerste EduHackathonNL in 2019?

Tijdens een hackathon werken teams aan creatieve en innovatieve oplossingen voor problemen of vragen die spelen in een bepaalde organisatie of een bepaald veld. De EduHackathon richt zich natuurlijk op het onderwijs. Begin 2019 moet de eerste editie een feit zijn, op initiatief van MeetUpNL.

De EduHackathonNL zal op verschillende plaatsen in Nederland tegelijkertijd plaatsvinden. Teams gaan aan de slag met een challenge en komen in een periode van 12-24 uur met een oplossing, een prototype. Dit wordt gepresenteerd aan een jury en de winnaar ontvangt een prijs.

Het is de bedoeling dat met de oplossingen ook na EduHackathonNL concreet aan de slag gegaan wordt, met alle betrokken stakeholders.

Dien een challenge in

Een belangrijke factor voor het succes van EduHackathonNL zullen de vooraf vastgestelde challenges zijn. De organisatie is dus op zoek naar de juiste. Welke vraag is belangrijk genoeg, niet te algemeen, niet te specifiek, uitdagend genoeg, passend?
» Dien je challenge in

Op 20 september maken de organisatoren uit alle ingebrachte challenges een keuze voor de eerste EduHackathonNL. Er worden vier challenges geselecteerd, waarbij regio-specifieke verschillen zeker mogelijk zijn.

Organiseer mee

Inmiddels hebben zich al een flink aantal mensen aangemeld die mee willen helpen in de organisatie en de uitvoering –waaronder van het NRO-, maar meer zijn van harte welkom. Wil jij actief meedoen aan de organisatie van EduHackathonNL? Zet dan 20 september 18.00- 21.00 uur (Utrecht) in je agenda en meld je aan via https://eduhackathon.nl/oproep-deelname-organisatie-eduhackathonnl/.

Deze post verscheen origineel op nro.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.