Privacybeleid

Privacyverklaring en cookie beleid

Deze pagina is een beschrijving van de manier waarop EduHackathonNL informatie verzamelt over bezoekers en de wijze waarop deze informatie gebruikt wordt. Als je dit leest dan heb je ongetwijfeld iets over de Algemene Verordening Persoonsgegevens (AVG) gelezen en dan vraag je je af of deze site hieraan voldoet.

Allereerst, EduHackathonNL is een website met een weblog.
Wij verzamelen verzamelen en verwerken hier zelf niet actief persoonsgegevens. Echter, via bepaalde externe diensten en specifieke functionaliteiten van deze site worden er wel indirect (persoons)gegevens verzameld en verwerkt:

  1. Bij het bezoeken van een willekeurige pagina op mijn blog wordt dit bezoek vastgelegd in een cookie en weten ook WordPress.com en Google Analytics iets meer over je;
  2. Deze site beschikt over een contactformulier dat je kunt gebruiken om ons een mailtje te sturen;
  3. Zodra je een reactie achterlaat op een blogpost worden ook gegevens van je gevraagd.

Bij het bezoeken van dit blog

EduHackathonNL maakt gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website wordt meegestuurd en door een browser op de computer of mobiel apparaat wordt opgeslagen. Een voorbeeld hiervan is een sessie-cookie dat door EduHackathonNL gebruikt wordt om na te kunnen gaan welke pagina’s iemand bezoekt. In een sessie-cookie worden geen persoonsgegevens opgeslagen. De informatie in een sessie-cookie wordt verwijderd nadat je deze site verlaat.

WordPress.com statistieken

EduHackathonNL is een zgn. self-hosted WordPress weblog. Hierbij wordt er ook gebruik gemaakt van een statistieken dashboard. Hierbij worden de datum, tijd en de opgevraagde pagina/url, informatie als de gebruikte browser, de website die een bezoeker bij EduHackathonNL gebracht heeft of zoektermen die gebruikt zijn geregistreerd. Dit gebeurt anoniem en kan niet via IP-adressen herleid worden naar individuele bezoekers. De privacyverklaring van WordPress kun je hier lezen.

Toestemming voor het plaatsen van cookies

Voor zover nu duidelijk is in de Telecommunicatiewet en het wetsvoorstel van oktober 2014 mbt de wijziging van artikel 11.7a, de zogeheten Cookiewet, vallen alle cookies die door EduHackathonNL gebruikt worden onder de uitzonderingen waarvoor geen toestemming vereist is.

In- en uitschakelen van cookies (van andere partijen) en verwijdering daarvan

Meer informatie omtrent het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kan je vinden in de instructies en/of met behulp van de Help-functie van jouw browser. Ook zijn er tools als Ghostery om inzicht te krijgen in welke cookies er geplaatst worden inclusief de mogelijkheid deze blokkeren.

 Sociale netwerk-knoppen

  • Onder blogposts staan een aantal ‘sociale netwerk’-pictogrammen (knoppen). Via deze pictogrammen (knoppen) kun je de betreffende blogpost – als je die interessant vindt – delen op de sociale netwerken Twitter, Facebook, LinkedIn en Google+.
  • Wij hebben geen directe toegang tot de informatie die deze diensten verzamelen. Als je op één van deze vier pictogrammetjes klikt. Ook hebben wij er geen invloed en of controle op. Lees daarom de privacyverklaringen van deze websites – die regelmatig kunnen wijzigen – om jezelf te informeren over wat zij met jouw (persoons)gegevens doen:

Het contactformulier op EduHackathonNL

  • Maak je gebruik van het contactformulier op dit blog, dan ben je verplicht een werkend mailadres te vermelden en een vraag te stellen of een opmerking te plaatsen.
  • Je mailadres is nodig zodat wij kunnen reageren op je vraag of opmerking.
  • Het ‘contactformulier’ ontvangen wij als e-mail via de webhost Hosting2Go (webmail)
  • Zodra jouw vraag of opmerking door ons is beantwoord, gooien wij zowel jouw e-mail als mijn antwoord op jouw mail in de ‘prullenbak’, waarna de webmail deze mailtjes na 30 dagen automatisch definitief verwijdert.
  • Jouw e-mailadres wordt niet door ons bewaard, nergens door ons opgeslagen, dus ook niet in het adressenbestand van mijn e-mailprogramma en nooit doorgeven of verkocht aan anderen

Reageren op een blogpost

  • Via het reactieformulier onder iedere blogpost kun je op de betreffende blogpost reageren. Het is niet nodig om een account aan te maken als je wilt reageren op blogposts. Wel is het noodzakelijk om een naam en een e-mailadres in te vullen. Optioneel kan een link naar een website aan een reactie worden toegevoegd. Niets verplicht je om een geldige naam of mailadres in te vullen want ze worden functioneel niet gebruikt.
  • Bij het invullen van de gegevens word je gevraagd of je deze gegevens in de browser wilt bewaren (in een cookie) zodat die bij een volgend bezoek weer gebruikt kan worden. Hier moet je actief toestemming voor geven.
  • Het ingevulde mailadres is nooit zichtbaar voor andere bezoekers, het is alleen zichtbaar in de beheerinterface van EduHackathonNL. Het mailadres zal uitsluitend gebruikt worden indien de beheerder via e-mail in contact moet/wil komen met de reageerder. Mailadressen zullen niet worden gepubliceerd, verkocht of anderzijds verspreid worden.
  • Indien je een reactie plaatst bij een blogpost, wordt deze reactie, samen met je ingevulde naam, openbaar getoond bij het betreffende bericht en kan iedere bezoeker van EduHackathonNL deze reactie lezen en hier op reageren.
  • Indien je achteraf een door jou geplaatste reactie – om wat voor reden dan ook – door ons wil laten verwijderen, kun je ons dit melden via het ‘contactformulier‘ o.v.v. de titel en de datum van publicatie van het bericht waar je op reageerde (of rechtstreeks mailen naar eduhackathonl(@)gmail.com).  Je reactie wordt dan zo snel mogelijk verwijderd.
  • Berichten en bijbehorende reacties op deze site zijn voor de hele wereld leesbaar en kunnen worden opgenomen in zoekmachines (bijvoorbeeld Google e.d.), zodat deze ook nog te vinden zijn, nadat het origineel op mijn weblog is verwijderd. Ook kunnen andere websites/weblogs jouw reactie overnemen. Zowel over de opname van jouw reactie in zoekmachines als overname ervan op andere websites/weblogs hebben wij  geen controle.
  • Indien een mailadres, link, of de inhoud van de reactie naar het oordeel van de beheerder SPAM bevat, dan zal deze verwijderd worden.
  • Je hebt het recht om te vragen om inzage in en correctie of verwijdering van jouw gegevens, zoals je die zelf hebt opgegeven bij de reacties op blogposts. WordPress is in staat alle gegevens die op deze site verzameld zijn, gekoppeld aan je mailadres, te bundelen en die je toe te sturen op het mailadres in kwestie. Laat ons weten van welk mailadres ik dit moet checken en je krijgt een zip-bestandje gemaild.
  • Ook kun je ons vragen – via het ‘contactformulier‘ – om jouw reactie te verwijderen, te anonimiseren of te corrigeren. Reacties zullen alleen dan verwijderd worden als dat de eventuele ontstane draad van reacties bij een bericht niet verstoort. Is dat wel zo, dan zal de reactie, op verzoek van de plaatser, anoniem gemaakt worden.

Enkele belangrijke opmerkingen m.b.t. de beveiliging

  • EduHackathonNL heeft een beveiligde (https) verbinding. Dit betekent dat de gegevensoverdracht tussen jouw apparaat en deze site veilig is en dat deze gegevens niet onderschept kunnen worden door externe sites of apps.
  • Om op EduHackathonNL blogposts te plaatsen en dit blog te kunnen gebruiken en te beheren hebben wij een administratoraccount dat beveiligd is met extra maatregelen.
  • De (beveiligings)updates van Windows worden automatisch geïnstalleerd op alle computers die wij gebruiken. Ook zorgen wij ervoor dat wij – gemiddeld binnen enkele uren – nieuwe versies van WordPress en de verschillende plugins installeren.

Contactgegevens

  • Je kunt contact met ons opnemen via
    • het contactformulier op dit blog.
    • een rechtstreeks mailtje naar ons mailadres eduhackathonl(@)gmail.com

Klachten over de wijze waarop ik omga met je persoonlijke gegevens?

  • Heb je toch klachten over de manier waarop wij met je privacy en de door jou verstrekte persoonsgegevens om ga? Dan kun je een klacht indienen bij de toezichthouder Autoriteit Persoonsgegevens: ‘Tip ons‘.

 

Met dank aan André Manssen voor zijn privacyverklaring die hij vrijelijk deelt met andere bloggers die Raymond Snijders weer bewerkte en waar wij vervolgens weer aanpassingen op gedaan hebben.