Oproep leveren challenges EduHackathonNL

      Reacties uitgeschakeld voor Oproep leveren challenges EduHackathonNL

EduHackathonNL

een initiatief van MeetUpNL

uitgevoerd in samenwerking met Eduhack.nl

Voorjaar 2019

 

 

Eerder schreven we hier een blogpost over de plannen van MeetUpNLom een EduHackathonNLte gaan organiseren, en plaatsten we een oproep om actief deel te nemen aan de organisatie hiervan:

EduHackathonNL

Op verschillende plaatsen in Nederland tegelijkertijd met teams aan de slag
om te werken aan innovatieve, concrete oplossingen
voor uitdagingen en vragen die er liggen in het onderwijs

De eerstvolgende bijeenkomst van de organisatoren is:

20 september, 18.00 -21.00 uur. S2M 030, Moreelse Park 65, Utrecht.

 

Nu een oproep om challenges aan te leveren voor EduHackathonNL.

 

Tijdens een hackathon werken teams aan creatieve en innovatieve oplossingen voor problemen of vragen die spelen in een bepaalde organisatie of een bepaald veld. Voor EduHackathonNL is dit natuurlijk het onderwijs. De teams gaan aan de slag met een challenge en komen in een periode van 12-24 uur met een oplossing, een prototype. Dit wordt gepresenteerd aan een jury en de winnaar ontvangt een prijs. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat het daar dan stopt! Het is de bedoeling dat met de oplossingen ook na EduHackathonNL concreet aan de slag gegaan wordt, met alle betrokken stakeholders.

Een belangrijke factor voor het succes van EduHackathonNL zullen de vooraf vastgestelde challenges zijn en wij zijn dus op zoek naar de juiste. Welke vraag is belangrijk genoeg, niet te algemeen, niet te specifiek, uitdagend genoeg, passend?

Op 20 september zal door de organisatoren uit alle ingebrachte challenges een keuze worden gemaakt voor de eerste EduHackathonNL. Er zullen vier challenges geselecteerd worden, waarbij regio-specifieke verschillen zeker mogelijk zijn.

Heb jij een challenge binnen het onderwijs waarmee je EduHackathonNL graag aan de slag ziet gaan vul dan dit formulier in en geef aan of je in staat ben jouw challenge op de bijeenkomst 20 september ook te pitchen. Mogelijk nemen we nog voor die datum contact met je op om meer informatie of een toelichting te vragen.