Hackathon lerarentekort Amsterdam 22 september

      1 reactie op Hackathon lerarentekort Amsterdam 22 september

Op 22 september zal door het Pakhuis voor Onderwijs een hackathon worden georganiseerd die specifiek gericht is op het lerarentekort in Amsterdam. Wij delen dit initiatief natuurlijk graag. Hieronder een korte video, een update van de organisatoren en het (voorlopige) programma.

Update

Een korte, zomerse up-date over de Hackathon 22 sept.
Razend enthousiast en overweldigd zijn we door het enorme animo voor ons initiatief van de Hackathon en jullie hulp, die van alle kanten is aangeboden.
De kranten schreven er volop over; 8.000 Amsterdamse kinderen hebben na de zomer geen juf of meester. Tijd voor nieuwe oplossingen dachten wij en verbinden en versnellen van al bestaande ideeën en initiatieven.

Zaterdag 22 sept. zijn jullie allemaal van harte welkom in basisschool Aldoende, Tweede Boerhavestraat 47 in Amsterdam (Oost). https://www.parkeren-amsterdam.com/oosterparkbuurt).
We werken er 12 uur lang samen; in groepen (van +/- 10 personen) rond thema’s. De groepen worden gefaciliteerd door denkbegeleiders die vooraf allemaal een korte Hackathon stoom cursus krijgen van Reindert Westerik. Er is een data expert aanwezig; Leydi Johana van den Braken.
We hebben een greenroom o.l.v. van redacteuren Adri van Geldere en Ad Heesels (The Reps) een groep journalisten maakt van daaruit die dag een digitale krant. Daarin interviews, opiniestukken, foto’s, filmpjes met oplossingen en ideeën. Daarnaast ‘speak-easy’ momenten met verhalen van oa; Bas Kok, Jennifer Petterson, Jeroen Goes, Jan Willem Duim en vele anderen. Ook kinderen presenteren hun ideeën.
Aan het eind van deze dag pitchen de groepen hun oplossingen aan een jury (oa bestuurders) . De bestuurders kunnen alle bruikbare oplossingen adopteren en meenemen voor het vervolg.

Oproep:

Willen jullie allemaal wat lekkers om te delen meebrengen? American way; we denken aan bijvoorbeeld; hartige en zoete taarten, koekjes, snoepjes, chips.
Brood en beleg, fruit en noten. Pasta salades voor lunch en diner. Limonade en fris.
De school zorgt voor koffie en thee.
En natuurlijk is er een feestelijk drankje aan het eind!
Hansje Lo-a-Njoe zal al jullie heerlijkheden in ontvangst nemen en zorgen dat het niemand aan ook maar iets zal ontbreken.

(voorlopige) Programma

10:00 uur inloop met koffie en ontmoeten
10.30 uur aftrap en start
10:55 uur formeren groepen rond de thema’s
11:00 werkblok 1
12:30 lunch en speak-easy momenten
13:15 uur werkblok 2
14:45 uur speak easy
15:00 uur werkblok 3
16:30 uur presentatie Kinder Hackathon
17:00 uur werkblok 4
18:30 uur pitches
21:00 uur Q & A
21:30 intermezzo en jury commentaar
21:50 afsluiting, countdown en drankje

Tot slot wensen we iedereen een inspirerend, nieuw schooljaar. (als ouder, kind, bestuurder, juf, meester en zzp-er.) We zien uit naar vruchtbare samenwerking op de 22e. We hopen op inspirerende ontmoetingen en een hele hoop bruikbare, frisse ideeën om het lerarentekort in Amsterdam en elders hoopvol tegemoet te treden!

Hartelijks!

Harriet Kollen en Suzan Baldinger
Het Pakhuis voor Onderwijsinnovatie

1 gedachte over “Hackathon lerarentekort Amsterdam 22 september

  1. Pingback: Hoe vinden we nieuwe leraren? Youngreporterz ging op zoek. – EduHackathon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.