EduHackathonNL010

      8 Reacties op EduHackathonNL010

In Rotterdam gaat het dak eraf!

EduHackathonNL010
Zaterdag 23 maart 2019, 10.00 – 22.00 uur
Locatie: Lyceum Rotterdam, Beukelsdijk 91

Op zaterdag 23 maart bedenken 80 deelnemers aan de EduHackathonNL010 antwoorden op de vraag:

Hoe organiseren we het beste onderwijs voor Rotterdamse leraren en leerlingen?

We willen topkwaliteit onderwijs leveren, we willen dat het vak van leraar een vak is om trots op te zijn. Zinvol, afwisselend en uitdagend. Voor zowel leerlingen als leraren. En we weten dat het lerarentekort de komende jaren alleen maar verder zal groeien. We moeten ons onderwijs anders gaan organiseren.

Op de EduHackathonNL010 bedenken we hoe dat kan. Heel concreet, waarmee we in Rotterdam volgend schooljaar al kunnen beginnen.

Dat doen we op zaterdag 23 maart met minstens 80 meedenkers. Uit het onderwijs, bedrijfsleven, cultuur, overheid en andere sectoren om creatieve antwoorden te bedenken. In slechts 12 uur tijd. In multidisciplinaire teams. We zoeken zowel mensen met kennis van onderwijs als mensen die er weinig van weten maar een andere manier van kijken en denken inbrengen. Als je je aanmeldt, gaan we ervan uit dat je de volle 12 uur meedoet. Voor wie wil, wordt de middag ervoor een introductie gegeven over onderwijs in Rotterdam.

Wil jij een bijdrage leveren aan het Rotterdamse onderwijs van de toekomst? Meld je dan aan via het aanmeldformulier. Voor vragen, mail naar EduHackathonNL010@gmail.com.

In 2019 organiseren leraren op verschillende plaatsen in Nederland EduHackathons. Over vernieuwing van onderwijs zodat het met de tijd mee gaat. De EduHackathonNL in Rotterdam is het initiatief van 15 leraren van MeetUp010, ondersteund door Gemeente Rotterdam. 

8 gedachten over “EduHackathonNL010

  1. Imke kleingeld

    Leuk om erbij te zijn! En mee te denken over onderwijs. Ik zit nu in het examenjaar havo en ga als ik geslaagd ben Journalistiek studeren in Utrecht .

  2. Pingback: De leraar regisseert – EduHackathon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.