EduHackathonNL in Nijmegen!

      Geen reacties op EduHackathonNL in Nijmegen!

MeetUp024 vormt samen met andere MeetUps over onderwijs MeetUpNL. Zo nu en dan ontmoeten de kartrekkers elkaar.

Per schooljaar organiseren we met MeetUp024 zo’n vier bijeenkomsten in de periode van november tot en met mei. Deze bijeenkomsten worden als inspirerend en verbindend ervaren. We vroegen ons af: “Hoe kunnen bijeenkomsten concreet wat opleveren voor onze leerlingen en studenten?”

Vanuit deze gedachte is het idee geboren om een EduHackathonNL te organiseren: tegelijkertijd, op verschillende plaatsen in het land, gaan we in multidisciplinaire teams aan de slag met prangende onderwijsvraagstukken ofwel ‘challenges’ die vooraf door deelnemers zelf kunnen worden ingebracht.

Deelnemers aan de EduHackathonNL kiezen tijdens het event op basis van hun passie voor één challenge waar zij een bijdrage aan willen leveren. Zo ontstaat er per challenge een team.

Teams bestaan uit ervaringsdeskundigen zoals leerlingen en leraren, inhoudsdeskundigen zoals leraren en andere onderwijsprofessionals, ondernemers, developers en designers. Allemaal uit onze eigen regio!

Aan het einde zullen de opbrengsten worden gepresenteerd voor een jury. Het is onze vurige wens dat een van de ideeën, concepten of prototypes vervolgens gerealiseerd kan worden in de praktijk.

EduHackathonNL wordt georganiseerd door leraren en andere onderwijsenthousiastelingen in de regio. Op dit moment zijn we volop bezig met de voorbereidingen. Wil je meedenken over de organisatie in Nijmegen? Stuur dan een mailtje naar meetup024@gmail.com.

EduHackathonNL zal plaatsvinden op vrijdag 22 tot en met zaterdag 23 maart 2019 in Nijmegen, Rotterdam, Zwolle en Utrecht. Zet dus vast in je agenda!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.